22 Şub 2009



bi çoğumuzun çocukluğu gençliği bu sarkılarla geçti aslında. 80'lerde ki yeni çağa ayak uydurma çabalarından sonra aslında bi bakıma Türkiye nin kendini bulma devri diyebiliriz.
bu hafta sizlerle 2 parça paylaşıcam. biri grup vitamin diğeri iste oya-bora ikilisi.

hadi Grup Vitaminle başlayalım:
90ların basında kurulan bi grubu bilmeyenimiz yoktur heralde...ilk grup üyeleri Gökhan Semiz Ufuk Yıldırım ve Ercan Saatçi. Grup zamanın en hit sarkılarıyla gönderme yapıyordu. 98 senesinde Gökhan Semiz bi trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. bunun üzerine grup elemanları 95 yılında çıkardıkları "zeytinyağlı yaprak dolması" ve İSTANBUL'da sarkısını yeniden düzenleyerek "iyi günler türkiye" albümünü Gökhan Semiz'e ithaf ettiler.
bu albümden sonra grup 10 yıllık bi ara verdi. 2009 yılında ise yeni albümlerinin çıkması bekleniyor :)
gelelim sarkıya sizinle bu hafta paylaşıcağım sarkı al askını sok gözüne :) o dönemde ki mirkelam ın klibine gönderme yapılmıştır klipte... grubun en sevdiğim sarkılarından biridir.tam bi grup vitamin sarkısı eğlenceli ve güzel göndermelerle dolu...


oya-bora:

93 yazında "Seni Bana Yazmışlar" adlı albümde ilk kez Grup Denk yerine "Oya-Bora" adını kullanmış bu arkadaşlar. Bu albümde "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni" ve Goran Bregoviç'in Çingeneler Zamanı film müziğine türkçe söz yazarak seslendirdikleri "Sevmek Zamanı" adlı şarkılarıyla en popüler dönemlerine ulaşmışlar.fakat 95 yılı Ocak ayında çıkarttıkları "Saraylı" albümü ile başlayan farklı tarz arayışları, önceki albümün başarısını getirmemişti. 97de "Aşk, İhanet vs." adlı albümün çıkış şarkısı "Yalancı Sevgilim" yaz dönemi boyunca listelerde yer alsa da ikili 93'teki başarıyı tekrarlayamamıştır.
ben sizlerle oya boranın saraylı adlı sarkısını paylaşıcam çok şeker güzel bi parçadır bence.
benim dinlerken yerimde duramadığım ister istemez eşlik ettiğim bi parça :)klip biraz çocuklara hitap etsede sarkı güzel yahu :)


şimdilik bu kadar arkadaslar haftaya görüşmek üzere:):)

Hiç yorum yok: